Fina ordspråk

När man ska hålla tal eller då man behöver julklappsrim så kan man behöva svenska ordspråk som beskriver den sinnesstämning som man är ute efter. Det finns gott om ordspråk om livet som kan passa in vid olika tillfällen. Men det är inte bara då man ska hålla tal eller ge presenter som man kan behöva fina ordspråk, en helt vanlig vardag då regnet smattrar mot rutan så kan det vara perfekt att läsa en kort rad om vad som egentligen är viktigt i livet, en mening som ger positiv energi. Det kan rentav vara en bra idé att prenumerera på ett ordspråk om dagen för att på så vis se livet från ett nytt perspektiv.

Fina ordspråk för fina stunder

När det gäller speciella stunder som bröllop, begravningar och högtidliga tillfällen så kan man behöva lite starkare ord som bättre förmedlar de starka känslor av hopp och kärlek som man kan uppleva. Ordspråk om kärlek finns det gott om och det här kan också vara citat som blandar allvar med glädje på ett perfekt vis. När man firar föräldrarnas 50 års jubileum så kan det sitta fint med ordspråk om barn och om barnbarn. Det finns ett citat för varje tillfälle och det enda man behöver betänka är temat för att sedan söka efter ordspråken som man vill lägga in i sitt tal eller brev. En del tycker om att lägga in en mening eller två som sidfot till email eller som signatur i forum för att det ska bli mer personligt.

Citat som man kan skratta åt

Om man upplever att man behöver dra på smilbanden lite oftare så kan man dra nytta av roliga ordspråk. Det här kan vara uttryck som kommer från okänd källa eller något som en känd person har sagt. Precis vad som är roligt beror förstås på vem man är och vilken typ av humor man har. Det är bara att börja läsa listor med ordspråk för att finna roliga citat som man sedan kan berätta för familj och vänner så att de också får skratta.

Ett citat om dagen…

Ett citat om dagen kan verkligen göra en väl. Oavsett om man gillar buddhistiska ordspråk, latinska ordspråk eller konstiga saker som kända personer har sagt så blir det kul att varje dag ta del av den här typen av uttryck. Antingen så kan man surfa in på en sajt med ordspråk eller så kan man ordna med att få den här typen av citat skickade med mejl en gång per dag. Om man jobbar i en grupp med andra som också tycker att det här är kul så kan man turas om med att läsa upp dagens citat under fikapausen.

22 Nov 2015