Hans fick sälja bolag på grund av Kina

När Hans drog igång sin butik med klockor och sportaccessoarer så insåg han inte att han skulle få hård konkurrens från Kina. Det hela tycktes rent av komiskt då Hans insåg att klockorna som folk köpte online kom från samma fabriker som de klockor han själv sålde. Skillnaden i pris var så kraftigt att Hans inte kunde fortsätta. Han var tvungen att sälja bolag då made in Kina klockor visade sig vara de flestas första val.

Hans fick snart sälja bolag

Det dröjde inte så länge innan Hans insåg att det inte skulle fungera. Då var han glad över att inte stå med stora lån. Istället för att vänta på en konkurs så valde Hans att avveckla. Han kontaktade ett bolag som kunde köpa företaget för att likvidera det. På så vis så behövde Hans inte sköta avvecklingen själv och det kändes bra. Han tyckte nämligen att det var jobbigt att ens fundera på verksamheten som hade gått så dåligt.

Med tid över för annat så insåg Hans att han faktiskt ändå kunde tjäna pengar på klockorna från Kina fast på ett nytt sätt. Han bestämde sig för att dra nytta av det behov som finns av att köpa billigt på nätet och startade en klocksajt. Med stor kunskap så kunde han erbjuda något som faktiskt behövdes.

De billiga produkterna gav inspiration

Hans stora kunskap om klockorna var efterfrågad. Han var aktiv både på sajten och i sociala medier och kunde ganska snart börja sälja klockor online. Nu behövde han inte längre någon butik och det hela fungerade mycket fint med enskild firma. Hans ångrar inte att han sålde bolaget för han behövde inget ab för den nya verksamheten.

Det lustiga var att han trots de låga priserna snart tjänade mer på att samarbeta med fabrikerna i Kina online. Made in Kina blev en inspiration istället för ett skällsord!

Ett nytt företag med nya visioner

Hans ser positivt på framtiden. Han tror inte att han kommer att öppna en ny fysisk butik men det blir fortsatt fokus på klockor. Kanske blir det återigen ett ab. Då tänker Hans köpa lagerbolag från bolagsservicen som hjälpte till med snabbavveckling. Det hela fungerade så bra och Hans fick så goda råd att han såg flera fördelar med att sälja bolag på detta vis.

Nu jobbar Hans hemifrån och det är bekvämt. Han finns där när barnen kommer hem från skolan. Det har blivit en helt ny tillvaro. Hans har mer tid till familjen och får fortsatt jobba med den produkt han gillar bäst. Allt detta tack vare superbilliga klockor som är made in Kina!

27 Apr 2018