Made in Kina med bra förpackningsmaskiner

Vi är så vana vid att saker är gjorda i Kina, Made in China, att vi knappast funderar så mycket på hur de egentligen kommer hit i så gott skick. Men de som jobbar med produktion och som skickar produkter i Sverige och utomlands vet att det här innebär en stor kostnad och även en risk. Men med bra förpackningsmaskiner så kan man se till att det som skickas förblir intakt och kommer fram i önskat skick.

Produkter gjorda i Kina förpackas med förpackningsmaskiner

När en produkt är klar i fabriken i Kina så kan den förpackas på lite olika sätt. Om du beställer något via Ebay så kommer den antagligen att förpackas i en vanlig bubbelpåse och sedan skickas med vanlig post. Men när det handlar om större partier så använder man sig av förpackningsmaskiner för att på ett praktiskt sätt få ihop det hela.

Du kan se på Pallpack.se vilken typ av sträckfilmsmaskin och bandningsmaskin som man kan använda då man vill packa in en pall eller kanske enskilda produkter. Det här är stora maskiner som kan göra underverk då man behöver en kostnadseffektiv metod för paketering.

Det får ju inte kosta något

Vi associerar produktion i Kina med låga priser och kanske ibland också med lägre kvalitet. Men vi förväntar oss inte skadade produkter bara för att de är billigare. När fabriken i Kina är redo att paketera produkterna som ska skickas till oss så behöver de en lösning som är kostnadseffektiv så att priset kan förbli lågt.

Det man gör är att man använder sig av en förpackningsmaskin som plastar in produkten eller flera produkter med sträckfilm. Det här är mjuk plast som lägger sig omkring förpackningen som ett extra lager. Det här ger skydd mot damm, smuts och även i viss mån mot slitage.

Plasten är lätt så man får inte högre kostnader för leverans och dessutom så kan man få plats med fler partier i en container och det spar också pengar. Med så smarta lösningar för emballage så kan de kinesiska leverantörerna hålla priserna nere så att vi konsumenter fortsatt är glada och nöjda.

Plastförpackningarna är också bra för förvaring

Det kan ju ta tid innan en produkt kommer ut i handeln och då behöver den förvaras någonstans. Om paketerade emballage ska stå länge på ett lager så behöver de skyddas mot damm och smuts och det åstadkommer man bäst med sträckfilmen som finns i förpackningsmaskiner.

Det där med att man får behändiga pallar och emballage är också en bra sak för förvaring som inte får ta för mycket plats. Kanske kommer produkterna stå några månader i Kina innan de skickas iväg till Sverige, USA eller annat land. När de kommer fram så tänker vi alls inte på hur fantastiskt det faktiskt är att de fortfarande ser ut som då först tillverkades.

1 Jul 2016