Spar pengar på att handla direkt från Kina

I Kina så produceras det allt från kläder till elektriska apparater som vi i Sverige handlar i vanliga butiker och i webbutiker. Kina är också ett land med goda resurser för produktion av unika produkter och varor. Har man ett företag som har behov av olika delar och kanske färdiga prylar till ett lägre pris så kan man beställa från Kina och spara stora pengar på detta.

Handla från Kina privat

Man kan också köpa billiga saker från Kina privat. Det här sker redan via stora handelssajter som Ebay där folk kan köpa direkt från fabriker och kinesiska företag. Många gånger så kan man helt slippa fraktavgifter då de räknas in i det billiga priset. Men när man handlar på detta vis så är det mycket sällan så att man kan handla på faktura utan det är förskottsbetalning som gäller. 


En annan sak som man ska tänka på då man beställer saker privat är att det här kan innebära att man får vänta många veckor på leverans. Då mindre saker som någon enstaka klocka eller liten elektrisk pryl skickas från Hong Kong så kan den också komma bort varpå man antingen får acceptera förlusten eller kanske kan få företaget att skicka saken igen.

Kvalitet

Att billiga saker från Kina skulle hålla låg kvalitet är inte alltid sant. Visst finns det sådant som har en Made in Kina stämpel som är rena rama skräpet. Samtidigt så kan det ju vara så att man uppskattar något som fungerar som det ska men som inte behöver hålla livet ut. Då man vill ha en cool klocka men vet att den snabbt kommer att förstöras då man är mitt uppe i småbarnsåren så känns det ju helt okej att betala tiolappen för den. Sedan så finns det ju saker som kläder från Kina som helt klart håller god kvalitet och som är mycket prisvärda.

För företag som tar fram specifika delar eller produkter hos en fabrik i Kina så gäller det förstås att först och främst komma fram till att man får den kvalitet som man är ute efter innan man lägger in en beställning på tusentals exemplar.

26 Feb 2016