Bolagsverket hur lång tid tar det?

Om det är så att du tänker sälja aktiebolag för avveckling så kommer det antagligen inte att innebära särskilt lång väntetid. Det företag som tar hand om själva avvecklingen kommer att ha ansvar för detta och du behöver inte lägga månader på att hålla koll på vad som händer med Bolagsverkets svar på de blanketter som man skickar in.

Sälja aktiebolag för att likvidera det

Om det är så att man beslutar att det är bäst att helt och hållet lägga ner verksamheten så finns det företag som erbjuder hjälp med att avveckla och likvidera företaget. Det här är en tjänst som spar tid och som sörjer för att man inte gör fel. Om man själv ska ta hand om avvecklingen så kan det ta upp till ett år innan man helt kan släppa företaget vilket kan kännas som en hel del tid då man vill göra annat.

Man kan inte bara avveckla aktiebolag hur som helst

Det är viktigt att förstå att man inte kan stänga ner ett aktiebolag hursomhelst. Det är det här som gör att det faktiskt tar tid för Bolagsverket att genomföra hela proceduren. Men oavsett om man väljer likvidation, fusion, delning, konkurs eller försäljning av aktiebolag så är det otroligt viktigt att man vet vad man gör. Det är just också därför som så många ser fördelen med att sälja oavsett om detta kommer att innebära att verksamheten får liv igen eller att bolaget likvideras.

5 Jun 2017